Energielabel aanvragen

Datum

Energie labels laten goed zien hoe energiezuinig een woning is. Tegenwoordig is het ook verplicht om een energielabel aan te vragen als je de woning gaat verkopen of verhuren. Ook als bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd, moet er een energielabel zijn. Een energielabel is wel een prettige verplichting want je kunt aan het label duidelijk zien of een woning op het gebied van energiezuinigheid vriendelijk is voor je portemonnee of dat er eerst het een en ander aan de woning moet gebeuren.

Van A tot G

Een woning met het energielabel A is een zeer zuinige woning, energielabel B is iets minder zuinig en dit gaat tot aan het label G die het minst zuinig is. Een koper die geïnteresseerd is in jouw woning en ziet dat de woning het groene A of B energielabel heeft, weet hierdoor dat de woning niet alleen comfortabeler is maar ook beter voor het milieu en de hoogte van zijn energierekening. De kans dat je een woning met een groen A, B of C energielabel snel verkoopt is waarschijnlijk groter dan dat er een G-label aan de woning hangt. Daarnaast kan het ook nog eens een positieve invloed hebben op de verkoopprijs van het huis.

Een indicatie is niet genoeg

Een energielabel aanvragen is dus niet alleen verplicht voor de verkoper van het huis maar ook verstandig. Aan de andere kant is het voor de koper van het huis ook prettig. Zij kunnen precies zien wat ze eventueel extra in moeten calculeren als het gaat om het aanbrengen van verbeteringen op het gebied van energiezuinigheid. In 2015 hebben alle huiseigenaren al een voorlopig energielabel gehad van de Rijksoverheid, maar dit was slechts een indicatie. Het is niet het verplichte energielabel wat je nu moet hebben.

Energielabel volgens de huidige waarden

Bij DuraPlus kun je op een eenvoudige manier een energielabel aanvragen. Je weet dan ook zeker dat het energielabel wordt opgesteld volgens de huidige waarden die sinds 2021 zijn aangepast. Op de overzichtelijke website kun je het energielabel aanvragen maar ook gelijk zien wat de kosten zijn.  Je kunt het energielabel zelfs met spoed aanvragen. DuraPlus is een deskundig adviesbureau en behalve dat je hier een energielabel kunt aanvragen, kan er ook een uitgebreid maatwerk-advies rapport gemaakt worden.  Zelfs voor het aanvragen van subsidies of een duurzaamheidslening kun je hier terecht.

Meer
blogartikelen