Waarom zou ik een PCB test laten uitvoeren?

Datum

Tijdens het produceren van een PCB, worden er natuurlijk verschillende testen op het gebied van PCB uitgevoerd om te zien of deze naar behoren functioneert. Toch is het verstandig om ook na ontvangst van de PCB zelf nog een functionele test uitvoeren. Als de PCB niet goed functioneert, kan dit zorgen voor storingen binnen het systeem. Er zijn verschillende testen die uitgevoerd kunnen worden, zo is het ook belangrijk om te kijken naar de samenstelling van de PCB en of de materialen duurzaam genoeg zijn. Door het uitvoeren van verschillende tests kun je bijvoorbeeld bugs vinden en ervoor zorgen dat deze eruit worden gehaald voordat de productie wordt opgeschaald.

Wat houden de testen in?

Testen op het gebied van PCB, bestaat uit verschillende onderdelen. De levensduur van de PCB wordt getest en daarnaast ook de kwaliteit van het koper dat in de plaat is verwerkt. Ook wordt er getest hoe de plaat reageert op corrosie en vochtigheid. Dan is het ook nog belangrijk dat er wordt getest of de plaat goed vast gemaakt kan worden aan omliggende componenten. Maar niet alleen de fysieke eigenschappen van de plaat worden gecontroleerd, ook de functionaliteit van de plaat wordt getest. Om dit te doen, kun je een functionele test uitvoeren.

De functionele test

Als de PCB wordt geleverd, is het natuurlijk van groot belang dat deze goed werkt met de benodigde systemen en de software die gebruikt wordt binnen het bedrijf. Om hier zeker van te zijn, kan je voor de installatie een functionele test uitvoeren. Tijdens deze test wordt er dus gekeken of de plaat goed functioneert met de aangeleverde systemen en software. Testen op het gebied van PCB is dus zeker belangrijk, omdat je er zeker van moet zijn dat alle systemen werken zoals het zou moeten. Gelukkig geven leveranciers of externe bedrijven hier vaak de benodigde hulp voor, waardoor je er niet helemaal alleen voor staat.

Meer
blogartikelen