Eet bewust
Gezond en duurzaam eten is hartstikke lekker! Kies voor lokale producten en voor zo min mogelijk vlees. Wij geven tips!
Duurzaam op je bord
Voor zowel het milieu als je eigen gezondheid is het goed om duurzamer te eten. Door meer plantaardig te eten, minder voedsel te verspillen en te letten op de hoeveelheid vlees wat je eet, ben je enorm duurzaam bezig. Zo zijn er belangrijke basisstappen te nemen die wij hieronder uitleggen. Simpele tips die helpen aan een goede duurzaamheid.
Voedselverspilling
Voorkom verspilling
Duurzaam product
Op het bord
Lokale producten
Gebruiken bij het koken
01.
Voorkom verspilling
Op basis van cijfers blijkt dat veel mensen nog steeds voedsel verspillen, bijna iedereen zelfs. Wij gaan in onze blogs in hierop en geven tips hoe u dit het beste kunt beperken bij uzelf.
- Maak soep van restjes
- Gebruik de vriezer
- Bespaar groente
- Wees bewust van houdbaarheidsdata
02.
Duurzaam op bord
Met onze recepten zorgen wij voor duurzaam eten op je bord. Zo kiezen wij voor meer groente en minder vlees en zuivel.
- Vegan pompoentaart
- Bloemkoolgnocchi
- Soep van zoete aardappelen
- Wraps met rijst
03.
Lokale producten
Let bij lokale producten op dat het voedsel van een akker is. Dit belast het milieu al veel minder dan wanneer het geteeld is in bijvoorbeeld een kas. Pijlers:
- Let op waterverbruik
- Gebruik van bestrijdingsmiddelen
- Voedsel uit blik beter dan uit buitenland
- Boodschappen doen op de fiets
Steun ons
Middels een donatie bijdragen aan een duurzame toekomst? Vraag hier dan meer informatie over aan!